Bachelor Facilitair Management - Odisee

 

Formation et documents en Néerlandais.


Voor denkers én doeners

De opleiding Facilitair management is uniek in Vlaanderen. Je volgt een zeer praktijkgerichte en brede opleiding met drie onderdelen: communicatie, management en facilitaire technologie. Als facility manager zorg je in een bedrijf dat de gebouwen goed beheerd en onderhouden worden. Je voorziet de werknemers van een comfortabel bureau, veilige werkkledij en een lekkere maaltijd. Zo draag je bij tot een stimulerende werkomgeving! Ten slotte ondersteun je alle events die de organisatie plant.

Organiseren centraal

De opleiding Facilitair management biedt een zeer brede basis met een mooi evenwicht tussen theorie en praktijk. Je kunt later nog alle richtingen uit maar organiseren staat centraal. De nadruk ligt op communicatie en management. Klantgericht denken is je tweede natuur. De stage van een maand in het tweede jaar en van vijf maanden in het derde jaar bereiden je optimaal voor op je job.

Jobmogelijkheden na je studies 

Als bachelor in het Facilitair management kom je terecht in zeer diverse functies op verschillende niveaus. Je kunt terecht in de privésector of bij de overheid. Je organiseert evenementen of werkt in de toeristische of recreatieve sector. Maar in de productiesector of dienstverlenende sector is er ook werk voor een facility manager.

Werken voor mensen

Je staat in voor onder andere het energiebeheer, de ICT-voorzieningen, beveiliging en logistiek van gebouwen. Daarnaast kom je ook frequent met mensen in contact, bijvoorbeeld als cateraar, wagenparkbeheerder of event manager.

Kansen op de arbeidsmarkt

De opleiding staat garant voor succes op de arbeidsmarkt. Door de brede basis kun je in tal van functies terecht. Ook je talen en je basisopleiding marketing en economie maken je tot een veelzijdige en vlot inzetbare kracht. Via de hogeschool kun je ingestuurde vacatures raadplegen.