Bezoek nieuw hoofdkantoor Allianz

Gezien de huidige context kan Allianz de maatregelen nog niet versoepelen. Met het oog op de veiligheid van iedereen werken veel medewerkers nog van thuis uit en zijn bezoekers bijna niet toegelaten. Daarom hebben wij besloten om het bedrijfsbezoek te verschuiven naar 5 mei 2021.

bedrijfsbezoek Allianz 22-04-20

Deze activiteit is volzet, het is helaas niet meer mogelijk om in te schrijven

Datum en tijdstip:
2021-05-05T09:45:00 2021-05-05T13:00:00
Locatie:
Adres:
Allianz - bd du Roi Albert-II 32
1000 Bruxelles
Aanmeldperiode:

Het maximum aantal deelnemers wordt beperkt, snelle beslissers nemen meteen een voorsprong!

Allianz zet in zijn nieuw hoofdkantoor, dat het BREEAM Excellent-certificaat heeft, in op Activity Based Working. Hoe Allianz dit aanpakte? Lees het hier!

Bricks

De Allianz Tower voldoet perfect aan de technische eisen van vandaag en morgen. Het gebouw is uitgerust met een efficiënt airconditioningsysteem, een automatische aanpassing van de ventilatie volgens de bezettingsdichtheid, uitstekende akoestiek en verschillende geïntegreerde technieken met het oog op het comfort van de gebruikers. De structuur van het gebouw, met zijn ruime partijen van driedubbele beglazing, zorgt niet alleen voor direct natuurlijk licht in bijna alle werkruimtes, maar ook voor een goede warmtebeheersing. De energieprestaties van de Allianz-toren, die een BREEAM Excellent-certificaat heeft, liggen dicht bij die van een passiefgebouw.

Bytes

Om de flexibiliteit te garanderen heeft elke medewerker een laptop en wifi-toegang. Doordat de bedrijfsarchieven vóór de verhuis grotendeels werden gedigitaliseerd werkt men momenteel zo goed als papierloos. Het aantal printers werd aanzienlijk verminderd. Iedere werknemer heeft via zijn badge toegang tot alle printers in het gebouw.

Behaviour

De werkomgeving is gebaseerd op Activity Based Working. Deze nieuwe manier van werken vervangt de traditionele aanpak van één kantoor per persoon door de mogelijkheid om te kiezen uit een reeks werkplekken die perfect geschikt zijn voor de uit te voeren taak. Op elke verdieping zijn er ruimtes voor diverse activiteiten: rustige ruimtes, informele samenwerkingsruimtes of ontspanningsruimtes. Deze werkwijze brengt uiteraard een aantal gevolgen met zich mee omtrent de werkgewoonten (opgeruimd bureau, vergaderingen, pauzes ...).

Branding

Het logo op het dak van het gebouw versterkt de visibiliteit van Allianz. Het logo en de kleuren komen ook duidelijk terug in het gebouw zelf (ramen van vergaderruimtes, kluisjes…).

Programma

09:45 - 10:00   Onthaal met koffie
10:00 - 10:45 Presentatie van het project
10:45 - 12:15 Bezoek van het gebouw
12:15 - 13:00 Broodjeslunch en netwerking

Datum

5 mei 2021 (ipv 20/01/21)

Locatie

Koning Albert-II-laan 32
1000 Brussel 

Parking

Het parkeerterrein van de toren is niet toegankelijk voor bezoekers. De dichtstbijzijnde betalende openbare parkings zijn:

  • Rogier
  • City 2
  • Passage 44
  • Gare du Nord

Prijs

Facility Managers lid van belfa, leden van Young belfa: Gratis 
Facility Managers niet-belfa-lid: € 50 (gratis indien je lid wordt van belfa
Leveranciers lid van belfa: € 100 
Leveranciers niet-belfa-lid: € 150 

Alle prijzen zijn exclusief BTW. Annulatie kan kosteloos tot uiterlijk 13 januari 2021 via mail office@belfa.be, daarna zal de volledige prijs gefactureerd worden.

Facility Managers lid van belfa of leden Young belfa: indien je afwezig bent op het event - zonder tijdige annulatie - zal je een kost van € 50 (excl. BTW) aangerekend worden.

Tijdens dit evenement zullen foto's worden genomen die eventueel zullen worden gebruikt in ons FM-Magazine en op onze website. Je kan te allen tijde aangeven dat je het niet eens bent met het gebruik van een foto, door een schriftelijk verzoek te richten aan office@belfa.be.