Opleiding 'Change Management'

Change is not an event, it is a process! Na de opleiding heb je inzicht in de manier waarop men als FM'er met succes verandering in de organisatie kan faciliteren.

Change Management_IFMA_09-05-18
Datum en tijdstip:
2018-05-09T08:30:00 2018-05-09T12:30:00
Locatie:
Adres:
Regus - Pegasuslaan 5
1831 Diegem
Aanmeldperiode:

Voertaal: Nederlands (Een Franstalige sessie is voorzien op 16/05/18)

De moderne Facility Manager heeft een belangrijke verantwoordelijkheid binnen de organisatie. Hij of zij creëert en onderhoudt de werkomgeving waarin het menselijke potentieel zich optimaal kan ontplooien.

De markt, de samenleving en de technologische context veranderen razend snel. Om dit tempo bij te houden moet de moderne organisatie zichzelf constant in vraag stellen en bijsturen.

Het succes van de activiteiten van de Facility Manager is sterk afhankelijk van de organisatiecultuur en het gedrag van de gebruikers. De Facility Manager wordt continu geconfronteerd met veranderingstrajecten en probeert zijn of haar gebruikers “bij te sturen” door ze te “overtuigen” van de meerwaarde van een project.

Er is echter meer nodig dan een evenement of korte opleiding om een verandering met succes te implementeren. We moeten inspelen op de processen, de cultuur, de systemen en de mensen in de organisatie om een verandering in de organisatie te verankeren.

Objectief van de opleiding: na de opleiding gaan de deelnemers naar huis met een grondig inzicht in de manier waarop men als Facility Manager met succes verandering in de organisatie kan faciliteren. De volgende aspecten komen aan bod

  • Context en historiek van veranderingsmanagement
  • Verankering in de theorie: modellen voor verandering
  • Omgaan met weerstand, onzekerheid en motivatie
  • Beïnvloeden en veranderen van menselijk gedrag
  • Stakeholderanalyse en changeplan
  • Interne communicatie, uitwerken van een communicatieplan

De opleiding wordt opgebouwd aan de hand van praktische modellen, praktische voorbeelden en cases. De nadruk ligt op de interactie tussen de deelnemers. 

Lesgever

Anton Maes is organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement, interne communicatie en strategische werkplekontwikkeling: het ontwikkelen van werkomgevingen op maat van de gewenste cultuur en strategie van een organisatie. Hij heeft een achtergrond als communicatiespecialist en ontwikkelde de afgelopen jaren werkplekconcepten op maat voor zowel grote ondernemingen als voor de overheid. Hierbij richt hij zich op het begrijpen en bijsturen van het gedrag van gebruikers. Anton hecht erg veel belang aan een evidence based benadering en dit vertaalt zich in contacten met universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra zoals het CFPB in Delft. Hij is een enthousiast spreker en ervaren lesgever. Sinds 2010 is hij bezieler van het consultancybedrijf brainmove dat reeds talloze grote organisaties heeft begeleid op weg naar een nieuwe werkomgeving gekoppeld aan een andere manier van werken.

Hoe lang duurt een opleiding 

De opleiding is van 9u00 tot 12u30 (onthaal vanaf 8u30) met broodjeslunch/netwerking.
Het maximum aantal deelnemers wordt beperkt, snelle beslissers nemen meteen een voorsprong!  

Locatie

Regus kantoor 
Pegasuslaan 5 
1831 Diegem   

Tarieven

Leden van IFMA aan 125€ excl. btw.
Niet leden Professional van IFMA aan 175€ excl. btw.
Niet leden Commercial van IFMA aan 225€ excl. btw.

Je bent nog geen lid maar wenst zich in te schrijven aan het voordelig tarief?   De prijs bedraagt dan 125€ excl. btw voor de opleiding vermeerderd met de bijdrage voor IFMA-lidmaatschap (Lid professional = 180€ excl. btw - lid commercial = 360€ excl. btw). Dit lidmaatschap is 12 maanden geldig (en gaat in vanaf de eerste dag van de instapmaand).

Inschrijvingen zijn definitief.  Je kan schriftelijk annuleren (secretary@ifma.be) tot uiterlijk 1 week voor de opleiding, mits betaling van 50 euro administratiekosten. Bij latere annuleringen wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht.