Dag van het bedrijfsvoertuig - Seminar

Hoe rijstijlmonitoring de verkeersveiligheid bevordert? 3 cases uit de bedrijfswereld 

Dag van het bedrijfsvoertuig 28-09-18
Datum en tijdstip:
2018-09-28T13:00:00 2018-09-28T21:00:00
Locatie:
Adres:
Craywinckelhof - Staatsbaan 263
3210 Lubbeek
Aanmeldperiode:


Dankzij rijstijlmonitoring kom je al een heel eind om haarfijn het rijgedrag van je chauffeurs te analyseren. Er is op allerlei manieren info beschikbaar over de rijstijl van de bestuurders van voertuigen. Denk o.a. aan de boordcomputer, inplugtoestellen, CAN-data. Zelfs via de smartphone is rijstijlmonitoring mogelijk. Deze toestellen verzamelen parameters die je rijstijl bepalen: snelheidsoverschrijdingen, hard remmen of versnellen, scherp sturen, …

Onze expertise rond coaching en gedragsverandering laat toe om uw rijstijlinformatie te verwerken tot begrijpbare boodschappen voor de eindgebruikers. DrivOlution analyseert, bewaakt, benchmarkt en begeleidt de individuele chauffeurs in deze toepassingen. Het doel is altijd om tot veiliger en/of zuiniger rijgedrag te komen.

Op 28 september is het de dag van het bedrijfsvoertuig. We leggen daar graag uit wat rijstijlmonitoring precies is en hoe je dit optimaal kan benutten. VPD en RealDolmen werken al jaren samen met DrivOlution. Zij zullen die dag ook aanwezig zijn en uitleggen wat zij hebben bereikt dankzij opvolging van hun chauffeurs.

Case 1

Vrachtwagens/bestelwagens

De manier waarop het bedrijf de rijstijlanalyses van de chauffeurs gebruikt, is een mooi voorbeeld van een dynamisch risicobeleid. Het gaat over veel meer dan over consumptie, de analyses zijn een belangrijke troef om ongevallen te voorkomen. Het werk is het resultaat van een langdurige samenwerking met Drivolution, dat ook de Code 95-opleidingen verzorgt, en met de verzekeringsmaatschappij Baloise.

Dirk van Peteghem, zaakvoerder VPD

VDP Transport & Logistics is een transporteur van Zweeds design, gespecialiseerd in tweemansdistributie en in homeserve delivery voor witgoedfabrikanten. Of hoe transport evolueert naar service... De winnaar van de Truck Safety Award 2018 is een nog vrij jong bedrijf. Niettemin is de directie erin geslaagd haar visie op veiligheid op het werk op alle niveaus door te voeren. Ze heeft hiervoor alles op alles gezet… en de resultaten spreken voor zich.

Case 2

Personenwagens

Veiliger en zuiniger rijden met bedrijfswagens, hoe pak je dit aan? 

Pierre Amijs, Fleet Manager RealDolmen

Realdolmen is een Belgisch beursgenoteerd ICT-bedrijf met hoofdzetel te Huizingen. Het bedrijf is actief als ICT-product- en dienstenleverancier. Het telt ongeveer 1250 medewerkers en bedient meer dan 1000 klanten in de Benelux. Mobiliteit is zeer belangrijk met een vloot van meer dan 1200 wagens op de baan. Medewerkers moeten bij hun klanten geraken en dat is een probleem in België.
Ze hebben een programma met DrivOlution opgestart, in de eerste plaats omwille van de veiligheid, maar ook zuinigheid. RealDolmen verbruikt meer dan 2 miljoen liter brandstof per jaar. 10 procent besparing daarop is geen belachelijk bedrag meer. Pierre Amijs komt toelichten hoe ze dit veiliger en zuiniger rijden met bedrijfswagens aanpakken binnen RealDolmen.

Case 3

Vrachtwagens

Beginnen met goeie moed maar waarom lukt niet alles ?

Jeroen de Wijs, Account Manager DrivOlution

Jeroen licht toe aan de hand van een reële case dat wanneer alle puzzelstukjes mb.t. de bedrijfscultuur, de mens en de techniek niet goed in mekaar passen, dat het succes op het behalen van resultaten zeer moeilijk is. Wat zijn de valkuilen bij een totaalconcept om tot duurzame gedragsverandering naar veilig en zuinig rijden te komen?

 

 

Partners

   

 

Meer informatie en inschrijven