Facility Awars 2018: reglement en verkiezingsprocedure 

De prijs 'Facility Manager of the Year' wordt toegekend aan een man of vrouw die door zijn of haar manier van denken, visie, engagement en inspanningen bijgedragen heeft tot het succes van de onderneming of organisatie waarvoor hij of zij werkt. Op die manier heeft hij of zij eveneens het beroep van Facility Manager bekendheid en erkenning bijgebracht en bijgedragen tot de professionalisering ervan.  

Nominaties
Op basis van de nominaties van het publiek worden 6 finalisten verkozen door de vakjury afkomstig uit alle deelgebieden van facility management. De "Facility Manager van het Jaar" zal door de jury en het publiek uit de 6 finalisten gekozen worden. 

Stemming door de jury
De zes genomineerden voor de verkiezing zullen uitgenodigd worden voor een voorstelling en gesprek in aanwezigheid van alle juryleden. Na dit gesprek met de genomineerden, maar ook op basis van een reportage die de carrière en persoonlijkheid van elke finalist belicht, zal de jury de 'Facility Manager van het Jaar' kiezen op basis van volgende criteria:

  • Min 5 jaar ervaring in FM
  • Ervaring met hard én soft facilities
  • Twee grote of aantoonbaar innovatieve facilitaire projecten
  • Eventueel bijdrage literatuur
  • Teamverantwoordelijkheid van min. 5 FTEs
  • Aantal te onderhouden gebouwen/m²  > 25000 m² in totaal.
  • Rapporteren aan directieniveau of hoger management
  • De jury stemming telt mee voor 70% van de stemmen voor de verkiezing van de 'Facility Manager van het Jaar' 

Stemming door het publiek
Het publiek zal uitgebreid kennismaken met de zes genomineerde Facility Managers in de reportages die gepubliceerd worden in het belfa FM-magazine en op www.belfa.be. Het publiek zal aan de verkiezing kunnen deelnemen door online te stemmen voor de kandidaat van zijn keuze op www.belfa.be. Iedereen mag één keer stemmen. Er zal online gestemd kunnen worden. De Publieksstemming telt mee voor 30% van de stemmen voor de verkiezing van de 'Facility Manager van het Jaar' 

Op 24 mei 2018 zal de titel 'Facility Manager van het Jaar' toegekend worden tijdens de prijsuitreiking. Tot de prijsuitreiking blijven de resultaten van de stemmen van het publiek en van de jury geheim.