Algemeen | Programma congres | Sprekers | Vakbeurs & exposanten | Inschrijven

FM-Day - Congres en vakbeurs 


FM-Day is een organisatie van IFMA in samenwerking FM-Magazine.

Voorstelling van de sprekers 

Stephen Claes - Vinçotte

Sven Daelemans - CBRE
is Head of site FM bij CBRE. Zijn expertisedomeinen bestaan uit:
- FM Strategic & Operations Management
- FM Program/Project Management
- Real Estate – Facilities – Maintenance Management
- PPS/PPP DBFMO
- Business Analyses
- Business Process (re)engineering
In de voorbije jaren heeft Sven uitgebreid ervaring opgedaan bij Fortis Facility, Stad Brugge, Van Gansewinkel, Vinci, BAM PPP … vanuit verschillende invalshoeken. Hij heeft een holistisch facilitair overzicht en diepgaande technische kennis. Daarnaast is Sven vandaag docent Facility Management bij Syntra. Hij weet steeds op een aangename en interessante manier zijn kennis te delen met het publiek.

Tom De Fruytier - Signify
Tom De Fruytier is Benelux Marketing Manager voor de segmenten Office, Industry, Healthcare & Education bij Signify (voorheen Philips Lighting). 
Na een internationale marketing carrière in consumentenelectronica en kantoorbenodigdheden, zette De Fruytier in 2017 de stap naar Signify om zich daar te focussen op de groei van "beyond illumination"-systemen en -services.

Maud Géhu - Vinçotte
Contract manager Noise

Anton Maes - Brainmove
Brainmove is een organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement en strategische werkplekontwikkeling: het ontwikkelen van werkomgevingen op maat van de gewenste cultuur en strategie van een organisatie. Hij heeft een achtergrond als communicatiespecialist en ontwikkelde de afgelopen jaren werkplekconcepten op maat voor zowel grote ondernemingen als voor de overheid. Hierbij legt hij de focus vooral op het begrijpen en bijsturen van het gedrag van gebruikers. Anton hecht erg veel belang aan een evidence based benadering en dit vertaalt zich in contacten met universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra zoals het CFPB in Delft. Hij is een enthousiast spreker en ervaren lesgever. Sinds 2010 is hij bezieler van het consultancybedrijf brainmove dat reeds talloze grote organisaties heeft begeleid op weg naar een nieuwe werkomgeving gekoppeld aan een andere manier van werken.

Bart Mariman - ISS Facility Services
Chief Commercial Officer of ISS Facility Services.
Bart is ingenieur van opleiding en heeft daarna een MBA gedaan bij IMD in Lausanne. Hij heeft zijn carrière gestart in de Telecom en IT omgeving en na 18 jaar heeft hij besloten om in de facilitaire wereld aktief te zijn. Aangezien hij altijd een zwak zal hebben voor IT en technologie is het dan ook niet verwonderlijk dat Bart een grote voortrekker is van alles wat met smart buildings te maken heeft.

Bart Matthijs - Compass
Experienced Group Managing Director with a demonstrated history of working in the food & beveragesindustry. Skilled in Catering, Operations Management, Hospitality Industry, Management, and FrontOffice. Strong entrepreneurship professional with a degree focused in Hospitality.

An Meersman - DCA
CEO van Digital Creations Agency & Scanbie
An Meersman is één van de pioniers van  3D visualisatie in België, ondertussen meer dan 15 jaar terug. Na enkele jaren gewerkt te hebben bij een projectontwikkelaar gespecialiseerd in het bouwen van  magazijnen  voor de logistieke sector en kantoorgebouwen (DHL – Amazone - ...) heeft An Meersman haar eigen firma in 2006 opgericht; Digital Creations Agency. ...
Recent heeft An ook een nieuw platform, Scanbie genaamd, opgericht. Een onderneming gespecialiseerd  in  het inscannen van gebouwen met een accent op de toekomst, via virtuele en augmented reality implementaties.

Jean-Marc Monrose - CBRE
Technisch manager en EHS 

Tom Nishio - Vinçotte
Contract manager Energy

Didier Pierre - PMC (Transmoove, NNOF et Nnofcare)
Didier PIERRE is voorzitter van PMC, de holdingmaatschappij van  Transmoove, NNOF  en Nnofcare en tevens partner in de Nederlandse groep Vebego. Als overtuigd duurzaam en sociaal geëngageerd ondernemer, neemt hij ook actief tal van mandaten waar in de facilitaire verhuis- en bedrijfswereld. 
Vanuit zijn kernactiviteiten (nl. sinds 1993 kantoorverhuizingen, logistieke dienstverlening en facility management), ontwikkelt hij sinds 2010, samen met zijn broer en een aantal enthousiaste medestanders en medewerkers,  het unieke circulaire NNOF-concept. 
NNOF analyseert, onderzoekt en maakt een plan van aanpak op om niet-gestandaardiseerde grondstoffen uit de eigen kantooromgeving te recupereren en  ze om te toveren in ethische, slimme, esthetisch en financieel aantrekkelijke oplossingen. Een creatief circulair proces waarbij de oorspronkelijke functie van het (afgedankt) kantoormeubel verdwijnt en de nog bruikbare samenstellende delen grondstof worden voor een nieuw meubel of inrichtingselement. 
Niet altijd de gemakkelijkste weg, maar wel een boeiende uitdaging om in de facilitaire context een economisch en ecologische verantwoord business model te realiseren.

An Sprenghers - VDAB
An Sprenghers is directeur Facility bij één van de grootste Vlaamse overheidsagentschappen: VDAB. Zij is binnen deze organisatie verantwoordelijk voor het vastgoed, de bouwprojecten, de werkplekinrichting, de energie- & milieu-oplossingen, de soft facilities, het documentenbeheer en het FMIS. An is al een kleine 20 jaar gedreven door facility, zowel in de private als de publieke sector, en focust nu vooral op innovatie en duurzaamheid vanuit de SDG's. Haar stokpaardje? Dat vooral ‘de klant’ niet uit het oog mag verloren worden.

 

Exposanten op de vakbeurs

Exposeren op de FM-beurs? 
Neem contact op met filip.cossement@fcomedia.be, +32 (0)56 77 13 10