Lunchcauserie Duurzaam FM

Duurzaam FM in een Duurzame Economie zetten.  

Lunch causerie duurzaam fm 17-04-18
Datum en tijdstip:
2018-04-17T11:30:00 2018-04-17T15:00:00
Locatie:
Adres:
Radiatorenstraat 1, 1800 Vilvoorde

Aanmeldperiode:

Klimaatverandering, alarmerende berichten over de luchtkwaliteit en de eindigheid van onze grondstofvoorraden zijn dagelijkse terugkerende thema’s in de media. Iedereen is het eens over de noodzaak tot ‘verduurzamen’. Maar is er een oplossing? Wat doen we concreet?

Kiezen voor circulaire economie gaat in tegen de eindigheid van het huidige lineaire systeem en resulteert in een enorme besparing op grondstoffen die anders als afval verloren zouden gaan. Circulair gaat verder dan C2C, dat nog teveel op recyclage focust, terwijl recyclage, in een circulaire model,  de minst goede weg is en de laatste stap om het verbruik van grondstoffen te voorkomen. In een circulaire economie is er minder energie nodig om producten te vervaardigen of diensten aan te bieden dan in een lineaire econmie. Zo kan de circulaire economie een onderdeel van de oplossing zijn voor het klimaatprobleem. Tot slot slaat de circulaire economie voor een sterke lokale, regionale economie en worden complexe wereldwijde logisitieke transportbewegingen tot een minimum herleid.

Facility Management ligt aan de basis van een zeer groot aantal aankoopprocessen en/of doet vooronderzoek tot latere aankopen. Bij elk aankoopproces is circulaire economie een optie. Facility Management heeft dan ook onmiskenbaar een sturende functie inzake concrete duurzaamheid.

Maak kennis met de wereld van circulaire economie en de grote impact die facility management kan hebben op ‘verduurzaming’ tijdens de IFMA-lunchcauserie. Er is ook ruimschoots gelegenheid om actief deel te nemen aan de debatten. 

Moderator

Ron Embrechts 

Hoofd Facilitaire Diensten Universitair Ziekenhuis Brussel.  Na de uiteenzetting zullen de deelnemers in kleine groepjes brainstormen over Duurzaam FM topics.  Hij heeft als voormalig CEO van de nv Care een rijke expertise opgebouwd op het vlak van duurzaam beheer. Na een recente carrièrewissel staat hij vandaag aan het hoofd van de facilitaire diensten van het UZ Brussel, waar hij zijn humane literaire universitaire opleiding combineert met een praktische economische vorming en ruim 40 jaar ervaring in de dagelijkse zakelijke realiteit.

Ron Embrechts is iemand die alles in vraag durft te stellen, in de eerste plaats de meest ‘gewone’ en gebruikelijke dingen, datgene wat al jaren ‘uit gewoonte’ gebeurt.

Zijn voortdurende in vraag stelling ligt aan de basis voor zijn strategisch en actief duurzaam beleid. Duurzaam denken en handelen is voor hem essentieel voor de toekomst van onze bedrijven, onze omgeving, de maatschappij waarin onze kinderen zullen opgroeien en de samenleving….

 

 

Prijs

Leden van IFMA: Gratis 
Niet-leden van IFMA: € 50 (gratis indien u lid wordt van IFMA

De prijs is exclusief BTW. Annulatie kan kosteloos tot uiterlijk 11 april 2018 via mail secretary@ifma.be, daarna zal de volledige prijs gefactureerd worden.