Kunt u deze mail niet goed lezen? Klik hier voor de webversie.


Banner nieuwsbrieven IFMA 2017 z-lijn
 
 

Marc Van Horenbeeck nieuwe voorzitter IFMA

 
 

Marc Van Horenbeeck (42, Facility & Renovation Project Manager Brussels Airport Company) werd verleden week tijdens de ledenvergadering verkozen tot nieuwe voorzitter van IFMA.

 

Industrieel Ingenieur Elektromechanica Marc Van Horenbeeck is als Facility & Renovation Project Manager bij Brussels Airport Company verantwoordelijk voor drie teams (de facilitaire dienst, het onderhoud en beheer van de gebouweninfrastructuur, het beheer van het renovatieprojectportfolio) of ongeveer 20 personeelsleden, waaronder een achttal kaderleden. Zijn functie vereist het dagelijks coördineren en aansturen van de kaderleden, de project managers en teamleden, inclusief coaching en opleiding, motivatie, evaluatie en aanwerving. Marc Van Horenbeeck: “Binnen deze functie word ik regelmatig geconfronteerd met onvoorziene of éénmalige situaties waar creativiteit en het zoeken naar een afdoende oplossing sleutelfactoren zijn.” 

 

Facility Manager in hart en nieren 

Marc Van Horenbeeck is sinds het begin van zijn carrière, in 2000, gefascineerd door Facility Management: “Het is niet enkel mijn job, maar ook een passie. Ik herinner mij nog goed dat ik in 2003 voor het eerst over IFMA hoorde praten. Ik geraakte sindsdien alsmaar meer betrokken bij de vereniging. Onze deelname aan de Facility Awards 2017, waarbij we de prestigieuze trofee in de wacht sleepten, beschouw ik als een hoogtepunt binnen mijn carrière.”

“Ik stelde mijn kandidatuur als voorzitter omdat ik een Facility Manager in hart en nieren ben. Ik meen te voldoen aan de vereisten inzake kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen om de voorzittersrol op mij te nemen. Ik ben extra gemotiveerd omdat ik vind dat IFMA de verwezenlijkingen van de afgelopen jaren moet waarborgen en verder uitbreiden. De vereniging dient zich verder open te stellen voor nieuwe tendensen, technologieën en evoluties in het vak. IFMA moet als vakorganisatie elke Facility Manager, maar ook de mensen die het vak in kleinere bedrijven en kmo’s uitoefenen zonder de titel te hebben van Facility Manager, kunnen ondersteunen. IFMA dient voor de Facility Managers een platform te zijn waarop ze kunnen terugvallen met gerichte vragen.” 

 

Ambities

Het uitbreiden van de Franstalige leden door meer events, opleidingen en netwerkmomenten op speciale en interessante locaties in het zuiden van het land, zonder de huidige focus op de Nederlandstalige leden te verliezen, is een belangrijk werkpunt voor de nieuwe voorzitter. Voorts wil hij de professionalisering van IFMA verder versterken door zijn ervaring in hard facilities te verenigen met de expertise van IFMA in soft facilities. Dit via extra opleidingen in projectmanagement en speciale gebouwtechnieken. Maar er zal ook worden gewerkt aan de visibiliteit en bekendheid van Facility Management. Marc Van Horenbeeck: “Die is nog niet optimaal. Ik wil dit verbeteren door te informeren over het onderwijs, waarbij ook andere dan de twee bestaande FM-opleidingen aandacht verdienen. Studenten moeten ervan op de hoogte worden gebracht dat deze opleidingen bestaan, zonder uit het oog te verliezen dat andere opleidingen een goede basis kunnen vormen om een volwaardige Facility Manager te worden. Ik zou de bedrijfsleiders en CEO’s tot slot verder willen sensibiliseren dat het aanstellen van een Facility Manager een echte meerwaarde is voor hun bedrijf.”

 

(Zie ook uitgebreid visie-interview in het volgend nummer van FM-Magazine, waarin u tevens meer leest over de aanstelling van Steven Clemminck (Operations Manager Vlerick Business School) als nieuw lid van de Raad van Bestuur.


 
 
EVENEMENT
Eindejaarsevent 13-12-18
11/12/18 - Eindejaarsevent en voorstelling whitepaper Duurzaam FM & HR

FM & HR, een onverwacht koppel. Benieuwd hoe ze elkaar kunnen versterken ten behoeve van duurzaam ondernemen? Voor de eindejaarsreceptie van IFMA zet de werkgroep 'Duurzaam FM & HR' de meest in het oog springende adviezen op een rijtje en maken we kennis met een aantal inspirerende verhalen uit de praktijk in hun whitepaper. Benieuwd naar deze whitepaper?  Kom zeker naar ons eindejaarsevent en ontvang één gratis exemplaar!

Lees meer en schrijf in.
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_2
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_3
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_4
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_5
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_7
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_8
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_9
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_EVENT_10
 
 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_1
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_2
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_3
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_4
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_5
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_6
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_7
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_8
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_9
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_NIEUWS_10
 
 
CORPORATE PARTNERS
partners v8
 
 
 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_HOOFDBERICHT_1
 
 
 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_HOOFDBERICHT_2