Opleiding 'Circulair kantoor'

In 5 stappen naar een circulair kantoor

Circulair kantoor_IFMA_28-02-17
Datum en tijdstip:
2018-02-28T08:00:00 2018-02-28T12:00:00
Locatie:
Adres:
Regus - Pegasuslaan 5
1831 Diegem
Aanmeldperiode:

Voertaal: Nederlands (Een Franstalige sessie is voorzien op 7 maart 2018) 

In Vlaanderen gaan we volle snelheid naar een circulaire economie waarbij anders wordt gedacht over het gebruik van materialen doorheen de volledige levenscyclus: hoe kunnen we materialen eindeloos hergebruiken en afval minimaliseren? Kantoorinrichting is één van die categorieën waarbij quick wins mogelijk zijn. De markt biedt al oplossingen en er is een duidelijke business case voor de gebruiker. Maar, hoe creëren we een circulair kantoor? 

Programma 

1.     Waarom kiezen voor een circulaire kantoorinrichting?
2.     Wanneer is iets circulair?
3.     Een nieuwe mindset over kopen en gebruiken
4.     Naar een circulair kantoor in 5 stappen
5.     Inspirerende voorbeelden uit de praktijk

Best practice: Didier Pierre

Lesgever

Mieke Pieters - Met meer dan 15 jaar ervaring op vlak van MVO en duurzaam aankopen heeft Mieke Pieters inzichten verworven in de link tussen Facility Management, aankoop, performantie en duurzaamheid.  Auteur van het boek "Duurzaam FM" en begeleider van de Green Deal Circulair Aankopen.

Hoe lang duurt een opleiding 

De opleiding is van 8u tot 12u.  Bij aankomst ontvangt je een ontbijt vanaf 8.00u.  De sessie start om 8.30u (er is één koffiepauze voorzien) en eindigt om 12.00u.  De opleiding is op de praktijk gericht en er wordt rond concrete cases gewerkt.

Het maximum aantal deelnemers wordt beperkt, snelle beslissers nemen meteen een voorsprong!  

Locatie

Regus kantoor 
Pegasuslaan 5 
1831 Diegem   

Tarieven

De opleiding is enkel toegankelijk voor leden van IFMA aan 125€ excl. btw.

Je bent nog geen lid maar wenst zich in te schrijven?   De prijs bedraagt dan 125€ excl. btw voor de opleiding vermeerderd met de bijdrage voor IFMA-lidmaatschap (Lid professional = 180€ excl. btw - lid commercial = 360€ excl. btw). Dit lidmaatschap is 12 maanden geldig (en gaat in vanaf de eerste dag van de instapmaand).

Inschrijvingen zijn definitief.  Je kan schriftelijk annuleren (secretary@ifma.be) tot uiterlijk 1 week voor de opleiding, mits betaling van 50 euro administratiekosten. Bij latere annuleringen wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht.