Opleiding 'Verzekeringstechnologie op maat van de facility manager'

Afhankelijk van de bedrijfsorganisatie wordt de Facility Manager direct of indirect geconfronteerd met het aspect verzekeringen.

 

Verzekeringstechnologie op maat van de Facility Manager_06-12-17
Datum en tijdstip:
2018-03-14T08:00:00 2018-03-14T12:00:00
Locatie:
Adres:
Gebouw Regus - Pegasuslaan 5
1831 Diegem
Aanmeldperiode:

Voertaal: Nederlands 


Het risicobeheer binnen een bedrijfsomgeving reduceert de risico’s tot een aanvaardbaar niveau.

Dit impliceert echter niet dat er geen schade, materieel of immaterieel, kan optreden als gevolg van het optreden van deze, zij het weliswaar gereduceerde, risico’s.

Deze vaststelling ligt aan de basis van het bestaansrecht van verzekeringsproducten.

Afhankelijk van de bedrijfsorganisatie gaat de Facility Manager/Officer tijdens zijn loopbaan direct of indirect geconfronteerd worden met het aspect verzekeringen.

Een basiskennis van de meest relevante verzekeringspolissen is dan eigenlijk ook een vereiste voor de facilitaire professional.

In eerste instantie wordt een begripsbepaling gegeven van de “verzekeringspolis” om daarna dieper in te gaan op de courante verzekeringsproducten waarmee een facility manager geconfronteerd kan worden. Naast de voor de hand liggende polissen, zoals brand, diefstal en arbeidsongevallen, wordt ook aandacht besteed aan de minder evidente polissen, zoals BA uitbating, BA Gebouw,…

De diverse actoren en de raakvlakken met andere disciplines passeren ook de revue.

De presentatie biedt binnen dit kort tijdsbestek van 3 uur een eerste kennismaking met deze boeiende materie. 

Lesgever

drs. ing. lic. Guy Vanderschelde MSc.

Momenteel tewerkgesteld als safety assessor binnen de nucleaire controlerende overheid.

Werkte 17 jaar als risk control engineer en/of onderschrijver voor diverse industriële schadeverzekeraars in België.

Volgde in het academiejaar 2004 – 2005 de PHO Facility Management.

Treedt op als gastdocent binnen de domeinen van brandveiligheid, fysieke bescherming (security), milieubeheer, risk management en waardebepaling van onroerende goederen.

Vlaams Ingenieur Expert (VIE) op het vlak van brandveiligheid, milieubeheer, machineveiligheid en waardebepaling van onroerende goederen.

Hoe lang duurt een opleiding 

De opleiding is van 8.00u tot 12.00u.  Bij aankomst ontvangt je een ontbijt vanaf 8.00u.  De sessie start om 8.30u (er is één koffiepauze voorzien) en eindigt om 12.00u.  De sessie is op de praktijk gericht en er wordt rond concrete cases gewerkt.

Het maximum aantal deelnemers wordt beperkt, snelle beslissers nemen meteen een voorsprong!  

Locatie

Regus kantoor 
Pegasuslaan 5 
1831 Diegem 

Gratis parking (buiten: de slagboom gaat automatisch open - ondergrondse parking: bel en meld u aan)   

Tarieven

De opleiding is enkel toegankelijk voor leden van IFMA aan 125€ excl. btw.

Je bent nog geen lid maar wenst je in te schrijven?   De prijs bedraagt dan 125€ excl. btw voor de opleiding vermeerderd met de bijdrage voor IFMA-lidmaatschap (Lid professional = 180€ excl. btw - lid commercial = 360€ excl. btw). Dit lidmaatschap is 12 maanden geldig (en gaat in vanaf de eerste dag van de instapmaand).

Inschrijvingen zijn definitief.  Je kan schriftelijk annuleren (secretary@ifma.be) tot uiterlijk 1 week voor de opleiding, mits betaling van 50 euro administratiekosten. Bij latere annuleringen wordt de volledige deelnameprijs in rekening gebracht.