Rondetafel 'Schakel de risico’s van oude elektrische installaties uit'

Elke onderneming die met elektrische installaties werkt, stelt haar werknemers bloot aan potentiële risico’s. Als deze installaties oud zijn, worden die risico’s nog groter. Als Facility Manager is het je taak om ervoor te zorgen dat de werking van het bedrijf letterlijk en figuurlijk niet onder spanning komt te staan.

rondetafel vincotte 18
Datum en tijdstip:
2018-10-04T11:00:00 2018-10-04T14:00:00
Locatie:
Adres:
Vinçotte Academy Technical Training Center - Leuvensesteenweg 248A
1800 Vilvoorde
Aanmeldperiode:

Voertaal: Nederlands (een ronde tafel in het Frans staat op de agenda op 11/10/18)

Aan welke wettelijke verplichtingen moet je voldoen? Waaruit bestaat een risicoanalyse? Wat is het kostenplaatje? En wanneer moet je een eerste verplichte controle laten uitvoeren? Tijdens deze Rondetafel krijg je op deze én andere vragen een antwoord zodat je alle risico’s van oude elektrische installaties uitschakelt.

Elke onderneming die met elektrische installaties werkt, stelt haar werknemers bloot aan potentiële risico’s. Als deze installaties oud zijn, worden die risico’s nog groter. Als Facility Manager is het je taak om ervoor te zorgen dat de werking van het bedrijf letterlijk en figuurlijk niet onder spanning komt te staan. Dat betekent dat je deze risico’s tot een minimum moet beperken en erop toe moet zien dat de installaties voldoen aan de wettelijke bepaling. Hoe je daarvoor zorgt, vertelt, André Waegeneers, expert op het gebied van elektrische installaties, je graag.    

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de rondetafel:

Wat zegt de wet?
Welke problemen kan je ondervinden bij deze wettelijke verplichtingen?
Wat is een risicoanalyse?
Wat is het kostenplaatje?
Wanneer moet de eerste controle uitgevoerd worden?
Wat met externe invloedsfactoren?

Na de toelichting van de specialist ter zake gooien we het gesprek open en kan je ervaringen uitwisselen met andere Facility Managers.  André neemt dan de rol van moderator op zich.

Moderator

André Waegeneers - André is specialist ter zake en al sinds 1998 in dienst bij Vinçotte. Hij werkt er als activity manager van de dienst elektriciteit/brand voor Business Unit Building.

Prijs

Leden van IFMA: € 25  
Niet-leden van IFMA: € 45

De prijs is exclusief BTW. Annulatie kan kosteloos tot uiterlijk 27 september 2018 via mail secretary@ifma.be, daarna zal de volledige prijs gefactureerd worden.