Seminarie 'Is jouw bedrijf al CO2-neutraal?'

In dit CO2-neutral seminarie wordt uitgelegd hoe CO2-neutraliteit kan bijdragen tot een verantwoordelijke bedrijfsstrategie.

seminarie co2neutraal 04-06-19
Datum en tijdstip:
2019-06-04T10:00:00 2019-06-04T13:30:00
Locatie:
Adres:
Salons de Romree - Beiaardlaan 31
1850 Grimbergen
Aanmeldperiode:

De klimaatverandering en de actuele aandacht er voor stimuleren meer en meer bedrijven om verantwoordelijke bedrijfsstrategieën in te voeren. Hiermee willen bedrijven hun eigen impact op de klimaatverandering aanpakken.

Om de kennis over de eigen klimaatimpact te verhogen - en waar nodig aan te pakken - en om erkenning door derden over de genomen acties te krijgen, heeft CO2logic het CO2 Neutral label ontwikkeld dat gevalideerd wordt door Vinçotte. Het CO2 Neutral label garandeert dat de gevalideerde organisaties actief hun CO2 uitstoot berekenen, reduceren en indien nodig compenseren zodat ze CO2 neutraal werken. Dit label verzekert dat de erkende bedrijven echte klimaatambities hebben en  maatschappelijk verantwoord ondernemen met het oog op een duurzamere toekomst.

In dit CO2 Neutral seminarie wordt uitgelegd hoe CO2-neutraliteit kan bijdragen tot een verantwoordelijke bedrijfsstrategie. Wat het betekent en hoe dit te bereiken, wordt toegelicht met een getuigenis door een CO2-neutraal bedrijf. Elk bedrijf kan C02 Neutral worden, ook het jouwe. Blijf niet aan de zijlijn staan en schiet in actie!

Sprekers

Christian Stragier - casestudy Audi

“Christian Stragier is sinds 2008 milieucoördinator van de vestiging van Audi te Vorst. Christian heeft voor de site te Vorst een centrale rol gespeeld in het behalen van het CO2 Neutral Label. De klimaatconferentie van Parijs heeft ertoe geleid dat de 2°C doelstelling opgenomen is in de bedrijfsvoering van Audi. Dit heeft geresulteerd tot de implementatie van maatregelen om de CO2-uitstoot van de site te reduceren. Christian Stragier zal getuigen over wat Audi Vorst heeft bewogen om de uitdaging aan te gaan hun productiesite CO2-neutraal te maken en hoe dit in concreto werd aangepakt.”   

Jan Janssen - CO2logic

Jan is Partner en Project Director bij CO2logic. Hij heeft een opleiding burgerlijk ingenieur elektro-mechanica en volgde een bijkomende master in milieu- en watermanagement.

Jan heeft 12 jaar consultancy ervaring en werkt bijna 10 jaar bij CO2logic. In die 10 jaar heeft Jan talrijke bedrijven begeleid bij het in kaart brengen van hun CO2-voetafdruk en het opmaken van ambitieuze klimaatstrategieën met als doel het bekomen van CO2-neutraliteit.

Evert Vermaut - Vinçotte

Evert Vermaut is Activity Manager bij Vinçotte. Van opleiding is hij bio-ingenieur in de milieuwetenschappen. Evert heeft vooral ervaring in CO2-voetafdrukken, levenscyclusanalyses en eco-labels. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor de opvolging van de validaties van het CO2 Neutral Label. Evert Vermaut zal een toelichting geven over het belang en de meerwaarde van de validatie van het label door een derde partij.

Programma

10u00: start met welkom drankje (koffie/thee, soft) en netwerking  
10u30: begin presentatie
12u30: einde presentatie, netwerking moment met broodjeslunch

Locatie

Salons de Romree
Beiaardlaan 31
1850 Grimbergen

Prijs

Facility Managers lid van IFMA, leden van Young IFMA: Gratis 
Facility Managers niet-IFMA-lid: € 50 (gratis indien je lid wordt van IFMA
Leveranciers lid van Young IFMA: € 25
Leveranciers lid van IFMA: € 50 
Leveranciers niet-IFMA-lid: € 100 

Alle prijzen zijn exclusief BTW. Annulatie kan kosteloos tot uiterlijk 28 mei 2019 via mail secretary@ifma.be, daarna zal de volledige prijs gefactureerd worden.

Facility Managers lid van IFMA of leden Young IFMA: indien je afwezig bent op het event - zonder tijdige annulatie - zal je een kost van € 50 (excl. BTW) aangerekend worden.